Åtte måter vi bruker nøttesmør og eplemos på
At spesielt nøttesmør har gjort et skikkelig inntog på flere arenaer de siste årene, er kanskje ikke så rart når vi vet alt det gode det fører med seg. Slik pleier vi å bruke nøttesmør og eplemos i maten:
1. Sunt pålegg
Nøttesmør kan brukes som det er på brødskiver, knekkebrød eller maiskaker. For eksempel kan du spre mandelsmør på et godt, grovt brød, og toppe med agurkskiver, bønnespirer, epleskiver og litt chiafrø. NAM! Eller dette, som kan kanskje er vårt aller beste tips: Bland hasselnøttsmør med råkakaopulver og lønnesirup for en hjemmelaget og naturlig sjokade!
2. Smoothie
En fin måte å ta smoothien fra drikke til et mellommåltid. For eksempel denne sjokoladesmoothien med mandelsmør: Kjør gresk yoghurt, kakaopulver, en halv banan, mandelmelk og to spiseskjeer mandesmør i en blender, og nyt både gode smaker og gode næringsstoffer.
3. Frokost-topping
Denne er bankers. Vi spiser nemlig sjelden chiagrøt, havregrøt, gresk yoghurt eller en smoothie bowl uten at vi topper med nøttesmør!
4. Cookies
Visste du at du kan bruke mandelsmør som erstatning for smør i bakt snacks som kjeks, muffins og bananbrød? Her kan du tenke et forhold på 1:1 i oppskrifter.