Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Blomkålvinger
Forrett
60 min
Antall porsjoner: 2
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
Blomkålvinger
1 blomkålhode
1,5 dl mel (gjerne glutenfritt)
2 dl plantemelk
1 ts løkpulver
1 ts røkt paprika
1 ts spisskummen
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 klype chili
Glasering
3 ss Helios Lønnesirup
1 ts Helios Tamari (soyasaus)
1 ts sesamfrø
1 ts riven ingefærrot
1/4 ts pepper
Cashew-dip
100 g Helios Cashewnøtter
0,5 dl vann
1 ss sitronsaft
1 klype salt
Litt nykverna pepper
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Del blomkål i buketter og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek blomkålen i 20 minutter.
Visp sammen melk, mel og krydder i ei flat skål.
Dypp de ovnsbakte blomkålbukettene i røra, og legg tilbake på stekebrettet.
Stek i nye 20 minutt.
Rør sammen ingrediensene til glaseringen, ingefærroten river du på et zesterjern eller et lite rivjern.
Pensle blomkålbukettene med glasering og stek i 5-7 minutter til.
Lag cashewdipping ved å kjøre sammen bløtlagde cashewnøtter med resten av ingrediensene i ei matmølle.
Har du glemt å bløtlegge nøttene kan du koke de i ti minutter og så skylle de i kaldt vann istedenfor.
Nyt blomkålvingar og dip med det samme!
Ingredienser
Blomkålvinger
1 blomkålhode
1,5 dl mel (gjerne glutenfritt)
2 dl plantemelk
1 ts løkpulver
1 ts røkt paprika
1 ts spisskummen
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 klype chili
Glasering
3 ss Helios Lønnesirup
1 ts Helios Tamari (soyasaus)
1 ts sesamfrø
1 ts riven ingefærrot
1/4 ts pepper
Cashew-dip
100 g Helios Cashewnøtter
0,5 dl vann
1 ss sitronsaft
1 klype salt
Litt nykverna pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Del blomkål i buketter og fordel utover et bakepapirkledd stekebrett.
Stek blomkålen i 20 minutter.
Visp sammen melk, mel og krydder i ei flat skål.
Dypp de ovnsbakte blomkålbukettene i røra, og legg tilbake på stekebrettet.
Stek i nye 20 minutt.
Rør sammen ingrediensene til glaseringen, ingefærroten river du på et zesterjern eller et lite rivjern.
Pensle blomkålbukettene med glasering og stek i 5-7 minutter til.
Lag cashewdipping ved å kjøre sammen bløtlagde cashewnøtter med resten av ingrediensene i ei matmølle.
Har du glemt å bløtlegge nøttene kan du koke de i ti minutter og så skylle de i kaldt vann istedenfor.
Nyt blomkålvingar og dip med det samme!
Relaterte produkter
Helios Soyasaus Tamari
250 ml
Helios Cashewnøtter
150 g
Helios Lønnesirup
189 ml
Lignende oppskrifter
Kremet cashew dressing
Avokadohummus med sitronjuice
Mandelsmørdressing
Tomat- og mozzarellasalat
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent