Berlinerkranser er en gammel julefavoritt i mange norske hjem. Deigen går raskt å lage, men det er en fordel om den får hvile litt i kjølige omgivelser før man begynner å forme kransene.
Oppskriftskreatør: Mia Skrataas / Miasmat.no
1 hardkokt eggeplomme
1 egg
60 g Helios Rårørsukker
125 g smør
175 g siktet hvetemel
2 ts Helios Vaniljepulver
3 ss perlesukker
Skill plomme og hvite av det ukokte egget.
Mos den kokte eggeplommen og visp begge eggeplommene godt sammen med sukker og vaniljesukker til blandinga bli luftig og eggedosisaktig.
Smuldre smøret i melet og bland dette sammen med eggedosisen.
Dekk til deigen og la den stå kaldt i en times tid.
Trill fingertykke pølser av deigen mens den fremdeles er kjølig.
Form kranser av pølsene, pensle med eggehvite og dryss perlesukker over.
Stek kransene lavt i ovnen på 180 grader til kakene blir lett gylne, i omtrent 10-12 minutter.
Ingredienser
1 hardkokt eggeplomme
1 egg
60 g Helios Rårørsukker
125 g smør
175 g siktet hvetemel
2 ts Helios Vaniljepulver
3 ss perlesukker
Instruksjoner
Skill plomme og hvite av det ukokte egget.
Mos den kokte eggeplommen og visp begge eggeplommene godt sammen med sukker og vaniljesukker til blandinga bli luftig og eggedosisaktig.
Smuldre smøret i melet og bland dette sammen med eggedosisen.
Dekk til deigen og la den stå kaldt i en times tid.
Trill fingertykke pølser av deigen mens den fremdeles er kjølig.
Form kranser av pølsene, pensle med eggehvite og dryss perlesukker over.
Stek kransene lavt i ovnen på 180 grader til kakene blir lett gylne, i omtrent 10-12 minutter.