Noe av det beste du kan gjøre med grønnkål er å vende den inn i en superkremet og litt søt-sur tahinidressing sammen med ristede søtpotetbiter, avokado og granateple. Garantert en smaksbombe!
2 søtpoteter
2 ss olivenolje
1/2 ts sterkt paprikakrydder
1/2 ts spisskummen
1/2 ts havsalt
1 liten rødløk
4 ss solsikkefrø
Tahinidressing
4 ss tahini
2 ts tamari
1 ss eplecidereddik
2 ss sitronsaft
2 ts lønnesirup
2 ss vann
Salat
200 g grønnkål
1 avokado, i terninger
1 dl granateplekjerner
Sett ovnen på 200°C varmluft.
Skjær søtpotet i store skiver og legg de i en skål.
Drypp over olivenolje, paprikakrydder, spisskummen og salt og vend rundt.
Spre bitene på en stekeplate med bakepapir og sett i ovnen i 15 minutter.
Skrell rødløken og skjær den i skiver før du legger den i skålen med olje sammen med solsikkefrøene.
Vend rundt i den resterende oljen.
Ta ut stekeplaten, legg på rødløk og solsikkefrø, og la det stekes i 7-8 minutter til.
Skyll grønnkålen nøye og skjær vekk stilken.
Riv den i mindre biter.
Rør sammen tahinidressingen i en skål.
Smak til.
Hell 2/3 av dressingen over grønnkålen og masser i noen minutter til grønnkålen har myknet.
Bland inn stekt søtpotet, rødløk og solsikkefrø, ternet avokado og topp med granateple.
Drypp over litt ekstra dressing og server.
Ingredienser
2 søtpoteter
2 ss olivenolje
1/2 ts sterkt paprikakrydder
1/2 ts spisskummen
1/2 ts havsalt
1 liten rødløk
4 ss solsikkefrø
Tahinidressing
4 ss tahini
2 ts tamari
1 ss eplecidereddik
2 ss sitronsaft
2 ts lønnesirup
2 ss vann
Salat
200 g grønnkål
1 avokado, i terninger
1 dl granateplekjerner
Instruksjoner
Sett ovnen på 200°C varmluft.
Skjær søtpotet i store skiver og legg de i en skål.
Drypp over olivenolje, paprikakrydder, spisskummen og salt og vend rundt.
Spre bitene på en stekeplate med bakepapir og sett i ovnen i 15 minutter.
Skrell rødløken og skjær den i skiver før du legger den i skålen med olje sammen med solsikkefrøene.
Vend rundt i den resterende oljen.
Ta ut stekeplaten, legg på rødløk og solsikkefrø, og la det stekes i 7-8 minutter til.
Skyll grønnkålen nøye og skjær vekk stilken.
Riv den i mindre biter.
Rør sammen tahinidressingen i en skål.
Smak til.
Hell 2/3 av dressingen over grønnkålen og masser i noen minutter til grønnkålen har myknet.
Bland inn stekt søtpotet, rødløk og solsikkefrø, ternet avokado og topp med granateple.