Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Bakt søtpotet med kikerter
Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik
Ingredienser
Instruksjoner
2 søtpoteter
2 ss Helios Olivenolje
400 g Helios Kikerter
2 ss Helios Kokosolje
1/2 ts Helios Spisskummen
1/2 ts Helios Koriander
1/2 ts Helios Ceylon kanel
1/2 ts paprikapulver
salt og pepper
Dressing
2 dl gresk yoghurt
2 ss sitronsaft
1/2 potte persille
salt og pepper
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Del søtpotet i to, ringle over olivenolje på snittflata og legg denne ned mot bakepapiret.
Skyll kikertene og la de renne av seg i et dørslag.
Bland kikertene med alt krydderet og kokosoljen.
Fordel utover bakepapiret sammen med søtpotetene, eller stek på eget brett om du helst vil det.
Stek søtpotet og kikerter midt i ovnen i ca 30 minutt, til søtpotetene er møre.
Kjenn etter ved å snu de og stikke en gaffel inn i kjøttet.
Er det mjukt og gir etter er de ferdige.
Mens søtpotetene steker gjør du klar dressingen.
Rør sammen yoghurt, sitronsaft, hakket persille, salt og pepper.
Snu søtpotetene, bruk en gaffel og rusk litt i kjøttet slik at kikertene får plass på toppen.
Drypp dressingen over og servér med det samme.
Ingredienser
2 søtpoteter
2 ss Helios Olivenolje
400 g Helios Kikerter
2 ss Helios Kokosolje
1/2 ts Helios Spisskummen
1/2 ts Helios Koriander
1/2 ts Helios Ceylon kanel
1/2 ts paprikapulver
salt og pepper
Dressing
2 dl gresk yoghurt
2 ss sitronsaft
1/2 potte persille
salt og pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Del søtpotet i to, ringle over olivenolje på snittflata og legg denne ned mot bakepapiret.
Skyll kikertene og la de renne av seg i et dørslag.
Bland kikertene med alt krydderet og kokosoljen.
Fordel utover bakepapiret sammen med søtpotetene, eller stek på eget brett om du helst vil det.
Stek søtpotet og kikerter midt i ovnen i ca 30 minutt, til søtpotetene er møre.
Kjenn etter ved å snu de og stikke en gaffel inn i kjøttet.
Er det mjukt og gir etter er de ferdige.
Mens søtpotetene steker gjør du klar dressingen.
Rør sammen yoghurt, sitronsaft, hakket persille, salt og pepper.
Snu søtpotetene, bruk en gaffel og rusk litt i kjøttet slik at kikertene får plass på toppen.
Drypp dressingen over og servér med det samme.
Relaterte produkter
Helios Olivenolje Spansk Extra Virgin
500 ml
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Koriander
15 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Lignende oppskrifter
Tandoori tofu-spyd med urtekrem & flatbrød
Taco bowl med sorte bønner & quinoa
One pan pasta
Thai søtpotet og gulrotsuppe
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent