Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Granolabar
Frokost & Mellommåltid
60 min
Antall porsjoner: 14
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
100 g Helios Mandler
200 g Helios Havregryn
50 g Helios Solsikkekjerner
100 g honning
100 g Helios Peanøttsmør
100 g Helios Dadler
1 ts Helios Ceylon kanel
1/8 ts salt
50 g Helios Tørket aprikos
50 g Helios Tørket tranebær
1 dl vann
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Legg havregryn, solsikkekjerner og hakkede mandler utover et bakepapirkledd stekebrett og plasser brettet midt i ovnen.
Rør rundt 1-2 ganger, og la steke i 15-20 min til det er gyllent.
Kok opp vannet og legg dadlene i. La de ligge i 5-10 min, slik at de mykner litt opp.
Kjør dadler og vann til en jevn puré ved hjelp av en blender eller en foodprosessor.
Varm opp honning og peanøttsmør og rør til det blir en jevn masse.
Bland så inn daddelpuréen.
Ha de ristet gryn over i en bolle og bland inn kanel, salt, grovhakket aprikos og tranebær.
Hell honningblandingen over og bland godt sammen.
Legg bakepapir i en ildfast form på ca 20 x 20.
Trykk blandingen godt sammen, ved hjelp av baksiden på en spiseskje eller knyttneven.
Sett den ildfaste formen i den varme ovnen igjen, og la det steke i 15-20 min til den er gyllen på toppen og har sett seg.
La granolaen avkjøle helt i formen før du deler den opp i passe biterr.
Oppbevares i tett boks eller kan fryses om du vil ha de lenge.
Ingredienser
100 g Helios Mandler
200 g Helios Havregryn
50 g Helios Solsikkekjerner
100 g honning
100 g Helios Peanøttsmør
100 g Helios Dadler
1 ts Helios Ceylon kanel
1/8 ts salt
50 g Helios Tørket aprikos
50 g Helios Tørket tranebær
1 dl vann
Instruksjoner
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Legg havregryn, solsikkekjerner og hakkede mandler utover et bakepapirkledd stekebrett og plasser brettet midt i ovnen.
Rør rundt 1-2 ganger, og la steke i 15-20 min til det er gyllent.
Kok opp vannet og legg dadlene i. La de ligge i 5-10 min, slik at de mykner litt opp.
Kjør dadler og vann til en jevn puré ved hjelp av en blender eller en foodprosessor.
Varm opp honning og peanøttsmør og rør til det blir en jevn masse.
Bland så inn daddelpuréen.
Ha de ristet gryn over i en bolle og bland inn kanel, salt, grovhakket aprikos og tranebær.
Hell honningblandingen over og bland godt sammen.
Legg bakepapir i en ildfast form på ca 20 x 20.
Trykk blandingen godt sammen, ved hjelp av baksiden på en spiseskje eller knyttneven.
Sett den ildfaste formen i den varme ovnen igjen, og la det steke i 15-20 min til den er gyllen på toppen og har sett seg.
La granolaen avkjøle helt i formen før du deler den opp i passe biterr.
Oppbevares i tett boks eller kan fryses om du vil ha de lenge.
Relaterte produkter
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Helios Mandler
150 g
Helios Aprikoser
150 g
Lignende oppskrifter
Kjøleskapsgrøt med havregryn, eplesyltetøy og kanel
Peanøttsmør-smoothie med kaffe
Frokostsmoothie med druejuice
Havregrøt med peanøttsmør
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent