Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Tilslørte bondepiker
Dessert
60 min
Antall porsjoner:
Denne desserten er en klassiker som alle klarer å lage. En litt sunnere variant med vaniljekesam men fortsatt like god.
Oppskriftskreatør:
Silje Feiring / Spoon.no
Ingredienser
Instruksjoner
2 stk økologiske røde epler, renset og delt i terninger
5 ss Helios Moste Epler
1/2 stk vaniljestang
2 håndfull Helios Valnøtter, grovhakket
6-7 stk havrekjeks
2 ss smør
2 ss Helios Agavesirup
1 ts Helios Ceylon kanel, eller etter smak
350 g vaniljekesam
Rens og skrell eplene, ta bort kjernehuset og del i terninger.
Legg i en kasserolle sammen med eplemosten.
Splitt vaniljestangen i to på tvers og skrap ut frøene, legg frø og stang i kjelen.
Kok til eplene er møre men fortsatt faste, ta ut vaniljestangen og avkjøl.
Hakk nøttene og knus kjeksen. Smelt smør i en stekepanne og tilsett havrekjeks, nøtter, agavesirup og kanel.
Brun lett i pannen og rør rundt slik at det ikke blir brent.
Legg over på ett fat og avkjøl.
Legg lagvis kjeksblandingen, epleblandingen og vaniljekesam slik du selv ønsker og nyt.
Ingredienser
2 stk økologiske røde epler, renset og delt i terninger
5 ss Helios Moste Epler
1/2 stk vaniljestang
2 håndfull Helios Valnøtter, grovhakket
6-7 stk havrekjeks
2 ss smør
2 ss Helios Agavesirup
1 ts Helios Ceylon kanel, eller etter smak
350 g vaniljekesam
Instruksjoner
Rens og skrell eplene, ta bort kjernehuset og del i terninger.
Legg i en kasserolle sammen med eplemosten.
Splitt vaniljestangen i to på tvers og skrap ut frøene, legg frø og stang i kjelen.
Kok til eplene er møre men fortsatt faste, ta ut vaniljestangen og avkjøl.
Hakk nøttene og knus kjeksen. Smelt smør i en stekepanne og tilsett havrekjeks, nøtter, agavesirup og kanel.
Brun lett i pannen og rør rundt slik at det ikke blir brent.
Legg over på ett fat og avkjøl.
Legg lagvis kjeksblandingen, epleblandingen og vaniljekesam slik du selv ønsker og nyt.
Relaterte produkter
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Helios Valnøtter
100 g
Helios Eplemos Usøtet
360 g
Lignende oppskrifter
Vafler med lune bær
Mangodessert med kokoskrem
Peanøttsmørboller med dadler
Dessert med is, eplesyltetøy og hjemmelaget karamell
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent