Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Gulrotkake
Baking
>60 min
Antall porsjoner:
Gulrotkake! En av våre favorittkaker laget med deilig glasur av (vegansk) kremost, lønnesirup og sitron!
Oppskriftskreatør:
Kaja Andrine Bratvedt
Ingredienser
Instruksjoner
6 dl malte Helios Mandler
2,5 dl bokhvetemel
1 ts Helios Bakepulver
1 ts Helios Vaniljepulver
2 ts Helios Kardemomme
2 ts Helios Kanel
2 ts muskatnøtt
1 dl hakkede Helios Valnøtter (eller rosiner)
5 dl finraspet gulrot
1 tommel finraspet ingefær
1 ss Helios Eplecidereddik
5 ss Helios Moste Epler
1,5 dl Helios Lønnesirup
1 dl Helios Kokosolje
2 ss Helios Chiafrø + 8 ss vann (bland sammen)
Glasur
300 gram vegansk "kremost" (eller vanlig kremost)
5 ss Helios Lønnesirup
3 ss juice fra en sitron
Forvarm ovnen på 175 grader.
Bland sammen malte mandler, bokhvetemel, bakepulver, vaniljepulver, kardemomme, kanel, muskatnøtt og rosiner/valnøtter i en stor bolle.
Tilsett finraspet gulrot og finraspet ingefær, bland det godt sammen.
Tilsett eplecidereddik, eplemos, lønnesirup, kokosolje, og chiafrø-blandingen til bollen og bland alt godt sammen.
Smør to runde kakeformer med kokosolje og ha bakepapir i bunnen.
Del gulrotkakeblandingen i to og hell de over i de to kakeformene.
Stek i ca 25-30 minutter eller til de blir gylne.
La kakene kjøle seg ned før du smører over glasuren.
Glasur
Miks sammen glasuringrediensene i en bolle med en skje.
Del glasurblandingen i to og smør det over begge kakene og plasser de dermed oppå hverandre.
Som pynt kan du strø over tørkede blomsterblader eller raspet gulrot.
Ingredienser
6 dl malte Helios Mandler
2,5 dl bokhvetemel
1 ts Helios Bakepulver
1 ts Helios Vaniljepulver
2 ts Helios Kardemomme
2 ts Helios Kanel
2 ts muskatnøtt
1 dl hakkede Helios Valnøtter (eller rosiner)
5 dl finraspet gulrot
1 tommel finraspet ingefær
1 ss Helios Eplecidereddik
5 ss Helios Moste Epler
1,5 dl Helios Lønnesirup
1 dl Helios Kokosolje
2 ss Helios Chiafrø + 8 ss vann (bland sammen)
Glasur
300 gram vegansk "kremost" (eller vanlig kremost)
5 ss Helios Lønnesirup
3 ss juice fra en sitron
Instruksjoner
Forvarm ovnen på 175 grader.
Bland sammen malte mandler, bokhvetemel, bakepulver, vaniljepulver, kardemomme, kanel, muskatnøtt og rosiner/valnøtter i en stor bolle.
Tilsett finraspet gulrot og finraspet ingefær, bland det godt sammen.
Tilsett eplecidereddik, eplemos, lønnesirup, kokosolje, og chiafrø-blandingen til bollen og bland alt godt sammen.
Smør to runde kakeformer med kokosolje og ha bakepapir i bunnen.
Del gulrotkakeblandingen i to og hell de over i de to kakeformene.
Stek i ca 25-30 minutter eller til de blir gylne.
La kakene kjøle seg ned før du smører over glasuren.
Glasur
Miks sammen glasuringrediensene i en bolle med en skje.
Del glasurblandingen i to og smør det over begge kakene og plasser de dermed oppå hverandre.
Som pynt kan du strø over tørkede blomsterblader eller raspet gulrot.
Relaterte produkter
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Kardemomme
23 g
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Lignende oppskrifter
Vafler med lune bær
Mangodessert med kokoskrem
Peanøttsmørboller med dadler
Dessert med is, eplesyltetøy og hjemmelaget karamell
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent